KLOKAN MATEMATIČAR

Datum objave: 2.04.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Klokan Matematičar bez granica (Kangourou sans Frontières) je međunarodna nezavisna inicijativa čiji zadatak je organizirati jednom godišnje Kangourou izazov sa osnovnim ciljem da promovira Matematiku među mladim ljudima u cijelom svijetu, ali isto tako i među roditeljima, nastavnicima i prijateljima učenika.

Učenici naše škole su, također, bili dio ovog svjetskog izazova zajedno sa milionima učenika iz cijelog svijeta. Da su naši učenici dobri matematičari, pokazuje nam broj prijavljenih učenika na ovom izazovu. Izazovu  Klokan matematičar je pristupilo 105 prijavljenih učenika od trećeg do devetog razreda. Izazov  se održao, 23. marta 2023. godine, u školskim prostorijama pod nadzorom nastavnica matematike i koordinatoricom Rialdom Bibuljicom. I ove godine, osnovni cilj izazova je bio promocija nauke, a naročito Matematike,  među učenicima osnovnih i srednjih škola.

Nadamo se da su se naši učenici prvenstveno dobro zabavili, nešto novo naučili i da su zadovoljni svojim postignućima u ovom izazovu, koji je ponudio mnoštvo aktivnosti i mogućnosti da se svijetu brojeva pristupi na zanimljiv i podsticajan način, kojim se ujedno razvija ljubav prema matematici.

Kakva je atmosfera vladala među našim matematičarima pogledajte u fotogaleriji.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA