KVIZ ZNANJA POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BIH

Datum objave: 3.03.19 Objavio: admin

Povodom obilježavanja najznačajnijeg praznika naše domovine, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u srijedu , 27.02.2019. godine, održano je nesvakidašnje takmičenje. Organizovan je kviz znanja i vještina za naše učenike koji su imali izuzetnu priliku pokazati svoje afinitete i vještine, te poslati poruku da žele proširiti svoje vidike. Sve je bilo u bojama državne zastave, a vrijedne ekipe su nosile simbolične nazive „Bijeli“, „Plavi“ i „Žuti“.Kviz je počeo laganim pitanjima s primarnim zadatkom da opusti takmičare, kako bi bez straha i stresa prešli na sljedeće razine nadmetanja. Tome je uveliko doprinijela i fantastična atmosfera podrške, prekrasni ambijent, navijački rekviziti, baloni, zastave i majice. Zaista je vladao potpuni ugođaj.

Ispravnost takmičenja je pratila tročlana komisija, a voditelji programa su bili na visini svog zadatka. Sama konačnica je bila jako uzbudljiva, jer su se ekipe takmičile u vještinama, a svi su navijali za svoje favorite. Bez obzira na osvojene bodove svi takmičari su bili za svaku pohvalu, ali je pobjedu odnijela ekipa „Žutih“.

Zahvalnice i poklone svim učesnicima kviza uručio je naš uvaženi direktor, gospodin Almir Ćesko. Uz iskrene čestitke za osvojena mjesta zaželio im je mnogo uspjeha u daljem radu. Zahvalnice je uručio i članovima Folklorne sekcije nižih razreda, koji su svojom izvedbom dotakli naša srca i uljepšali ovu predivnu svečanost. Na samom kraju , prisutnim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima škole, direktor je zaželio sretan Dan nezavisnosti i istakao da dok je naše mladosti, biće i Bosne i Hercegovine.

Upućujemo iskrene čestitke svim učesnicima kviza, nastavnicima i saradnicima koji su organizovali i učestvovali u realizaciji ovog prelijepog takmičenja, radili na pitanjima, vizuelnom dojmu prostora, izradi rekvizita, simbola, te ukrašavanju sale. Hvala i našim gostima koji su navijali i pružali podršku. Bez obzira na osvojena mjesta, svi  takmičari su pokazali impozantno znanje, afinitete i volju, te su dokazali da znanje pripada svima.

Iskrene čestitke za izvedbu, pohvale za trud, rad, inovaciju i ideju!

FOTOGALERIJA