LIKOVNI KONKURS NA TEMU „SIGURNOST DJECE U SAOBRAĆAJU, POKAŽI SVOJU KREATIVNOST“

Datum objave: 7.02.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Učenici osnovnih škola su imali priliku da učestvuju u nagradnom takmičenju na temu “Sigurnost djece u saobraćaju, pokaži svoju kreativnost”.

Prva nagrada za najbolji likovni rad je bila bicikl, a neke od nagrada su bili kalendari na kojima su uvršteni likovni radovi učenika. Tako su naši učenici, koji su učestvovali i dobili svoj kalendar. To su Asja Memić, učenica IV1 razreda i Imran Mujezinović, učenik IV2 razreda.

Članovi tima Saobraćajne edukacije su se zahvalili našim učenicima i u pismu zahvale im uputili mnogo lijepih riječi edukativnog karaktera. Pa tako, rekli su im kako njihovo učešće u takmičenju govori mnogo o njihovim vrlinama i da će svako učešće u korisnom projektu za njih imati pozitivne efekte u odrastanju i razvoju.

Podsjetili su ih koliko je sigurnost djece u saobraćaju veoma bitna i kako se djeca svakodnevno povrjeđuju i ginu u saobraćaju, nažalost. Zamolili su ih da se u saobraćaju nastave ponašati odgovorno i da to obećaju i svojim najbližim: roditeljima, prijateljima, …

Svi u društvu smo odgovorni za edukaciju djece. Edukacija učesnika u saobraćaju je važna, posebno djece.

Asji i Imranu želimo još mnogo uspješnih učešća na budućim takmičenjima.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA