MEMORIJALNI TURNIR “KAHVIĆ IZET – IZO”

Datum objave: 17.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Krajem mjeseca aprila organiziran je memorijalni turnir u streljaštvu “Kahvić Izet – Izo” u znak sjećanja na sekretara Lovačkog društva “Igman” Ilidža. Na ovom turniru takmičili su se mladi lovci, koji čine podmladak ovog lovačkog društva.

Diplome za učešće na memorijalnom turniru članovima Lovačkog društva “Igman” Ilidža simbolično je uručio načelnik općine Ilidža, Nermin Muzur. Dobitnici diploma su: Vedad Bašalić, Amsal Bašović, Meho Botulja, Din Đelilović i Ammar Kahvić.

“Na ovaj prigodan način prisjećamo se našeg dugogodišnjeg člana, predsjednika sekcije i sekretara Lovačkog društva “Igman” Ilidža. Lik i djelo Izeta Kahvića ostat će trajno urezani u naša sjećanja, sasvim lijepim trenucima provedenim sa njim. Dao je nemjerljiv doprinos reorganizaciji i uspostavljanju organizovanog lovstva u postratnom period na području općine Ilidža. Uvijek je napominjao da su mladi budućnost lovstva, sa kojima je najviše volio da provodi vrijeme u prirodi. Stoga danas podmladak pokazuje da neće biti zaboravljen, a mi kao društvo ćemo iz godine u godinu nastojati da što kvalitetnije i bogatije sadržajem organizujemo memorijalni streljački turnir i tako iskažemo zahvalu i sjećanje na sve što je uradio za nas.” – rekla je Edina Fazlić, generalni sekretar LD “Igman” Ilidža.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe kod Ljetne pozornice u organizaciji JOB-a Unije veterana, Općine Ilidža i JU Fond Memorijala KS održan je tradicionalni Memorijalno-historijski susret “Odbrana Ilidže 2”. U sklopu ove manifestacije održan je historijski sat i izvršen obilazak Ratne spomen sobe 4.Viteške motorizovane brigade i 102. Motorizovane brigade.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA