NABAVKA HIGIJENSKIH SREDSTAVA ZA ODRŽAVANJE HIGIJENE U NAŠOJ ŠKOLI

Datum objave: 21.02.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Stara poslovica kaže: “Čistoća je pola zdravlja“.

Uvijek je bilo najvažnije paziti na higijenu djece u školama jer su suštinski djeca vrlo osjetljiva kada dođu u dodir sa nekim stvarima koje mogu biti kontaminirane bakterijama i slično, baš iz razloga što djeca praktično ne paze šta će doći u dodir s njihovom usnom šupljinom i rukama. Higijena pridonosi boljem razvoju i boljem zdravstvenom stanju na što je djecu potrebno naviknuti, a kategorički gledano, jedan vid pravilnog odgoja. Školske ustanove moraju raditi u skladu sa zakonom i u skladu sa pravilnikom da zadovoljavaju određene zahtjeve za što bolju kvalitetu života djece, a to je, između ostalog, higijena.

Naša škola zadovoljava sve higijenske uslove i posvećuje se posebna pažnja na čistoću i dezinfekciju prostorija s ciljem sprječavanja širenja zaraznih bolesti kod djece, a i školskog osoblja. U sklopu nabavke za održavanje higijene u našoj školi izdvojen je iznos od 999,89 KM.

U nabavku su uključeni proizvodi za čišćenje toaleta, wc školjki, deterdženti za suđe, sapuni za ruke, sredstva za pranje podova, sredstva za pranje prozora, vlažne maramice, suhe maramice, deterdženti za veš, jaka sredstva poput Domestosa i Solne kiseline za dezinfekciju i čišćenje, kese za smeće, toalet papiri itd.

Pored nabavke higijenskih sredstava za održavanje higijene u našoj školi, izvršena je i nabavka papira za fotokopiranje u iznosu od 998,04 KM.

Zahvaljujemo se Upravi škole što nikada ne oskudijevamo u ovim proizvodima.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA