NABAVKA LAPTOPA

Datum objave: 30.10.20 Objavio: Rialda Bibuljica

NABAVKA LAPTOPA

Početak nove školske godine je svima nama donio mnogo iskušenja, nedoumica, odgovornosti, pa i određenih poteškoća. Nastavnici su bili spremni za nove izazove, zatečeni posebnim uvjetima za rad. Mnogo želje i volje, vremena i duše su utkali u realizaciju nastavnog procesa, na jedan novi i drugačiji način. Međutim, uspješna realizacija odgojno-obrazovnog rada nije zavisila samo od nastavnika, učenika i roditelja, već od još mnogo drugih značajnih faktora.

Jedan veoma bitan faktor je bila nesebična podrška menadžmenta naše škole, a posebno našeg uvaženog direktora, gospodina Ćesko Almira. Kao uspješan vođa je u svakom trenutku bio spreman za novi izazov, jasno određujući prioritete.  U ovom teškom vremenu je nastojao odgovoriti svim zadacima na najbolji mogući način, unaprijediti odgojno-obrazovni proces u interesu prvenstveno učenika, a sve u cilju lakšeg prevazilaženja ove novonastale situacije, koja nas je iznenada zadesila.

Poštujući prioritete, bilo je sasvim jasno da je nabavka nove tehničke opreme za kabinete trenutno najvažnija, kako za nastavnike, tako i za učenike. Škola je u tu svrhu, a iz vlastitih sredstava, opremila tri kabineta novim laptopima u ukupnoj vrijednosti od 2.758,86 KM. Opremljen je jedan kabinet za razrednu i dva za predmetnu nastavu. Tako su osigurani bolji uvjeti za realizaciju i praćenje nastavnog procesa. Nabavka novih laptopa u ovom teškom i izazovnom vremenu je bila veliki korak za našu školu, učenike i nastavnike. To nam je istovremeno i dokaz podrške, pomoći i razumijevanja od strane menadžmenta naše škole. 

Nesebičan, odgovoran i bezuslovan pristup odgoju i obrazovanju naših učenika, bez obzira na situaciju u kojoj smo se svi našli, jedini je pravi put u ostvarenju zajedničkih ciljeva. Želja nam je da se svi naši učenici što prije vrate u školske klupe i da svojim osmijehom osvijetle prostorije naše škole. 

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA