NABAVKA SPORTSKE OPREME

Datum objave: 29.12.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Fizička aktivnost i bavljenje sportom u školskom uzrastu veoma je značajno za pravilan razvoj djece i zbog toga posebnu pažnju posvećujemo razvoju sporta u našoj školi. Pokazatelj toga su i naši sportisti koje smo predstavljali u našim prilozima o najuspješnijim sportskim talentima.

Unapređenje nastave Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, kako u razrednoj tako i u predmetnoj nastavi, naš je prioritet i uvijek nastojimo našim učenicima obezbijediti najbolje uvjete za pohađanje nastave. Shodno tome, ovaj put je Uprava škole iz vlastitih sredstava izvršila nabavku sportske opreme koja uključuje: lopte za košarku (14 komada), rukomet (12 komada) i odbojku (12 komada), nabavku tri para pancerica za realizaciju škole skijanja u šestim razredima i opreme za stoni tenis (reketi 4 komada, mreža za stoni tenis 1 komad, loptice za stoni tenis 4 pakovanja) i pumpu za loptu (1 komad). Nabavkom ove sportske opreme unaprijedit ćemo realizaciju nastavnih cjelina iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj. U ovu svrhu, Uprava škole je izdvojila 2.999,80 KM.

Ovim putem zahvaljujemo se našem direktoru Almiru Ćeski na uloženim sredstvima i na kontinuiranom unapređenju nastave u našoj školi.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA