NAGRADA ZA LIKOVNI RAD

Datum objave: 18.12.19 Objavio: admin

Likovno izražavanje je slobodan i spontan oblik dječijeg stvaralaštva. Svaki likovni rad predstavlja novo iskustvo i inspiraciju za posmatranje svijeta oko sebe. Djeca ne kriju svoju želju i ljubav prema likovnom izražavanju, te na taj način svoje viđenje svijeta oko sebe prenose na papir. U radove utkaju svoj pogled na ljepši i bolji svijet, u kojem će slobodno maštati i stvarati.

U povodu izdavanja i promocije DVD-a „Hrasnica“, u novembru 2019. godine, Javna ustanova za kulturu, sport i rekreaciju „Hrasnica – Ilidža“ organizovala je konkurs za dječiji crtež na temu „Hrasnica“. Učenici naše škole su učestvovali na konkursu i svojim likovnim radovima su doprinijeli promovisanju ljepote našeg mjesta.
Učenica II-3 razreda naše škole Mehmedagić Iman je osvojila nagradu za najljepši likovni rad na datu temu. Prigodna svečanost i dodjela nagrade upriličena je u Domu kulture u Hrasnici u petak, 13.12.2019. godine. Svečanoj dodjeli nagrade su prisustvovali svi učenici II-3 razreda i njihova učiteljica Memija Emina.
Najveći uspjeh je probuditi volju i hrabrost djeteta da sigurno korača životnim stazama. Sreća je izmamiti mu osmijeh na licu i posmatrati ga kako živi u svom veselom, šarenom svijetu, koji povezuje djetinjstvo i mladost.
Iskrene čestitke našoj učenici i njenoj učiteljici!