NAJRJEĐA OSOBINA – SPOSOBNOST DARIVANJA

Datum objave: 25.02.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Najrjeđa osobina – sposobnost darivanja

Poklon i dobročinstvo se ne vrednuju shodno veličini, već u skladu s onim ko ga donosi. Darežljivim je najbitnije obradovati nekoga, jer se djelo prema namjeri nagrađuje. Naši gosti su nas uspjeli i obradovati, i iznenaditi, ali pomoći. Njihova posjeta za naš je bereket  koji ostavlja trag i ispunjava nas spokojem i spoznajom da sve dok ima dobrih ljudi, ima i nade u bolje sutra.

Naime, u utorak, 2.2.2021. godine, prostorije Druge osnovne škole su posjetili predstavnici džemata Kovači i Hrasnica. Oni već duži niz godina brinu o socijalno ugroženim porodicama, ali i o omladini kojoj je pomoć potrebna.Navedene kategorije stanovništa Hrasnice pomažu kroz razne vidove- od stipendija, paketa s namirnicama i higijenskim potrepštinama, do prikupljanja novčanih sredstava za liječenje oboljelih. Jednostavno, kad imaju razlog – osmisle i način!

Iskren prijatelj i vjernik se dokaže u teškoj situaciji i iskušenju. Predstavnici džemata su se još jednom pokazali kao dobronamjerni prijatelji Druge osnovne škole i njenih učenika.

Djelujući u skladu s izjavom, da nakon farzova nema ništa bolje od traženja nauke, oni su odlučili učenicima naše škole olakšati praćenje i realizaciju nastavnog procesa. Naime, zahvaljujući njihovoj donaciji danas smo bogatiji za devet računara, ali i za uvjerenje da je najrjeđa osobina – sposobnost darivanja.

Stoga, u ime kolektiva im upućujemo riječi zahvale, kao i dovu da njihovo djelo Allah nagradi iz Svog obilja!

Pripremila: Izeta Aljović