NASTAVAK PROJEKTA UREĐENJA ŠKOLSKIH PROSTORIJA

Datum objave: 1.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

NASTAVAK PROJEKTA UREĐENJA ŠKOLSKIH PROSTORIJA

Svjesni smo da je ovo vrijeme pandemije i pometnje koje nas je zadesilo, donijelo mnoge izazove, kako u radu, tako i u cjelokupnom našem djelovanju u društvu. Odgoj i obrazovanje je postavljeno na poseban nivo stalnog međusobnog djelovanja i pomaganja. Oduvijek smo težili takvom načinu rada, ali ne u ovakvim okolnostima. Postalo nam je svima jasno da iz ove trenutne situacije moramo iskoristiti ono najbolje.

Svaka aktivnost u današnje vrijeme je vrijedna pažnje, a posebno ako je usmjerena na konkretno djelovanje.Treba aktivno djelovati, znati razvijati zdravu aktivnost utemeljenu na volji, a volja i želja našeg direktora gospodina Ćesko Almira je ogromna i nesebična. Bez obzira na trenutnu situaciju u kojoj je teško biti uspješan vođa, naš direktor je upravo primjer da se sve može, ukoliko ima volje i dobre namjere. Nastojeći da bude spreman za savladavanje novih izazova, nastavlja svakodnevno i uspješno djelovati.

Briga i odgovornost menadžmenta naše škole, za zdravlje i budućnost svih nas, prvenstveno naših učenika je nemjerljiva, što pokazuju svakodnevnim aktivnostima u cilju prevazilaženja trenutne situacije.Realizovani su brojni projekti koji će doprinijeti kako odgojnom, tako i obrazovnom radu u svakom smislu.  Nastavljen je i veoma značajan projekat uređenja prostorija naše škole. Nakon sanacije i krečenja učionica razredne nastave i nekoliko kabineta predmetne nastave, nastavljamo dalje. Urađena je adaptacija kancelarije za rukovaoca nastavnom tehnikom i sindikalnog povjerenika škole.U okviru adaptacije i sanacije prostorije, razvedena je struja, postavljene su nove kanalice, utičnicei novi kablovi za internet. Ova faza projekta je obuhvatila molerske i farbarske radove u istoj prostoriji. Radovima je obuhvaćena i prostorija za mobilni stručni tim, te kancelarija psihologa u kojoj je riješen problem pristupa internetu.

Direktor je također, iz vlastitih sredstava, obezbijedio nabavku novih telefonskih aparata u svrhu što bolje i efikasnije komunikacije i saradnje unutar škole. Postavljeni su telefonski aparati u kancelarijama: pedagoga, pomoćnika direktora, administrativnog radnika, računovodstva, te produženog boravka i biblioteke. U biblioteci ranije nije bilo telefonskog aparata, a nabavkom istog se olakšala komunikacija bibliotekara s ostalim kancelarijama.

Na ovaj način su stvoreni ugodniji i ljepši uslovi boravka u prostorijama naše škole. Iako je uspjeh često ograničen i zavisi od mnogo različitih faktora, uz zajednički i predan rad, sigurno neće izostati.

Čestitamo našem uvaženom direktoru i svim učesnicima ovog projekta!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA