NOVI RAČUNARI ZA KABINET INFORMATIKE

Datum objave: 2.11.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS u ovoj godini izdvojilo 1.254.684 KM za nabavku 900 računara i računarske opreme za kabinete informatike u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo. U vezi sa navedenim, našoj školi je u petak, 14.10.2022.godine, isporučeno 15 novih računara za kabinet informatike. Ovaj vid pomoći od strane Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS je značajno unaprijedio uslove realizacije časova informatike za sve učenike naše Druge osnovne škole.

U narednom periodu radit će se na unapređenju postojećih računara u kabinetu informatike, a koji će nadograđeni biti instalirani u kabinet informatike za učenike od prvog do četvrtog razreda. Tako će se našim učenicima, učiteljicama i nastavnicima informatike, olakšati rad. Nadamo se da će novi uslovi doprinijeti kvalitetnijoj organizaciji nastave informatike, kao i kvalitetnijoj organizaciji kompletnog odgojno-obrazovnog procesa.

Želimo se ovim putem zahvaliti Ministarstvu za odgoj i obrazovanje na ovoj veoma vrijednoj i značajnoj donaciji. Nadamo se da će Ministarstvo i u budućnosti na ovakve i slične načine doprinosti kvalitetnijoj organizaciji odgojno-obrazovnog rada u školama, jer to uistinu zaslužuju svi učenici i njihovi nastavnici.

Pripremila: Selma Bećirović