OBAVIJEST

Datum objave: 5.03.20 Objavio: admin

Obavještavamo učenike i uposlenike škole da će u petak, 06.03.2020. godine doći do izmjena u realizaciji nastavnog procesa. Tako da će u navedenom periodu prvi čas druge smjene za učenike predmetne nastave VI, VIII i IX  razreda započeti u 11:35 sati, a prvi čas u drugoj smjeni za učenike razredne nastave će započeti u 13:30 sati. Za učenike koji u navedenom periodu nastavu pohađaju u I smjeni neće biti izmjena u odvijanju nastavnog procesa. Raspored zvonjenja za navedeni datum dat je u tabeli u prilogu:

Navedene izmjene u realizaciji nastavnog procesa su nastupile zbog obilježavanja predstojećeg Dana žena.

Svim pripadnicama ljepšeg spola čestitamo 8. mart Međunarodni dan žena, uz želje da im ovaj dan protekne u lijepom raspoloženju i da ga podijele sa svojim najdražim, uz pažnju, ljubav i poštovanje koje one zaslužuju.

Dan žena jeste praznik, ali to treba biti i dan kada trebamo, ne samo poklanjati više pažnje ženama, nego i slaviti ekonomska, politička i društvena dostignuća žena. Ovaj dan obilježava se u znak sjećanja na borbu za ženska prava, ali ne smijemo zaboraviti da ta borba za ravnopravnost i vlastito dostojanstvo nije završena te da je i danas važan faktor u nastojanju da svijet u kojem živimo učinimo boljim i pravednijim.

Neka ovogodišnji Dan žena bude uistinu njihov praznik i dan zahvalnosti za svo dobro kojim su obogatile naše živote i svijet u kojem živimo. Neka 8. mart bude poticaj da više cijenimo i vrednujemo ulogu žene u našem društvu i da se odlučnije borimo protiv njihovog podcjenjivanja i omalovažavanja.

Hrasnica, 04.03.2020.godine 

                                         Uprava škole