OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE U DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 8.12.21 Objavio: Rialda Bibuljica

25. novembar je jedan od najvažnijih datuma u bogatoj, često turbulentnoj historiji naše zemlje. Na taj dan, ratne 1943. godine, održano je Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti BiH, potvrđene njene historijske granice, a BiH je postala jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji.

Naša zemlja je u prošlosti prolazila kroz mnoge nedaće, ali je ipak uspjela ostati svoja, prkosna i ponosna. Vječna je inspiracija mnogima koji se dive njenim prirodnim ljepotama, bogatoj historiji i nesalomljivom duhu njenog naroda.

I ovoga su puta učenici i nastavnici Druge osnovne škole pripremili raznovrstan kolažni program posvećen obilježavanju Danu državnosti BiH. Učesnici su imali mogućnost prikazati sve ono što mogu i znaju o našoj domovini. Bilo je na repertoaru pjesme, recitacija, plesa, glume, izložba likovnih radova, te veliki broj neizbježnih čestitki našoj domovini. Svečana priredba je realizovana online zbog aktuelne situacije sa virusom COVID-19, i svi smo je mogli pratiti na web stranici škole. 

Nadamo se da će ovaj važan datum biti snažno ohrabrenje u borbi za ravnopravnost i jednakost svih građana BiH, jer Bosna i Hercegovina je zajednička domovina svih nas.

Svim učenicima, roditeljima i uposlenicima Druge osnovne škole, čestitamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA