Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u organizaciji Udruženja i Aktiva nastavnika i profesora historije KS

Datum objave: 18.03.19 Objavio: admin

Svake godine Dan nezavisnosti BiH tradicionalno se obilježava u organizaciji Udruženja i Stručnog aktiva nastavnika/ica i profesora/ica historije Kantona Sarajevo. Ove godine je centralna manifestacija održana 26.02.2019. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.Ovogodišnja manifestacija nosila je naslov „Ko sagradi most, dva će svijeta sataviti, ko ga poruši – oba će izgubiti.“ S tim u vezi, nastojeći se prisjetiti znamenitih graditelja i građevina u historiji BiH, Aktiv nastavnika tehničke kulture priredio je izložbu mostova koje su učenici osnovnih škola napravili na časovima vannastavnih aktivnosti. Tri najbolje makete mostova su novčano nagrađene.

Doprinos ovoj manifestaciji dao je i Aktiv nastavnika muzičke kulture, kao i učenici osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo sa svojim literarnim radovima posvećenim Danu nezavisnosti jedine nam domovine.

Manifestaciji su ispred Druge osnovne škole prisustvovali nastavnica Sarajkić Lejla i učenici sedmog razreda, koji su uživali u programu i svečanosti. Nadamo se da će ovakvih manifestacija biti i više, kako bi mlađe generacije znale cijeniti herojsku prošlost svoje domovine.

FOTOGALERIJA