Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

Datum objave: 9.04.20 Objavio: admin

Bliži nam se proljeće, a sa njim i Dan nezavisnosti BiH. Ovaj značajan državni praznik u Drugoj osnovnoj školi uvijek bude obilježen prigodnim programom i odabranim sadržajima, a ove godine je, slično kao i prethodne organiziran kviz znanja za učenike petog razreda.

U programu su učestvovali naši dragi prvačići, učenici trećeg i četvrtog razreda i školski hor. Voditelji programa bili su Tahirović Elvin i Čolak Lejla. U kvizu su učestvovali učenici tri odjeljenja petog razreda podijeljeni u tri ekipe: Plavi, Bijeli i Žuti.
Kviz se sastojao od četiri takmičarske rubrike: ABC pitalice, Pogodi grad na slici, Slagalica i Napiši pjesmu BiH. Između ovih rubrika odmarali smo se uz divne izvedbe naših najmlađih učenika koji su nas počastili jednom lijepom recitacijom i plesnom tačkom. Učenici četvrtog razreda su izveli zanimljiv igrokaz na engleskom jeziku, a školski hor je uz pjesmu „Reci, Bosno, ljubavi“ doprinio veseloj atmosferi. Žiri, kojeg su činile nastavnice Mirela Zerem, Edina Podgorica te kolegica Samra Isić, imao je pune ruke posla da sabere bodove koje su naši pametni petačići osvajali, a za to vrijeme imali smo priliku pogledati tačku Malog hora.
Pobjednici kviza bili su članovi ekipe Žutih, drugo mjesto osvojili su Plavi, a treće mjesto pripalo je ekipi Bijelih. Direktor škole, gospodin Almir Ćesko, uručio je diplome učesnicima kviza i time je ova svečanost privedena kraju. Nadamo se da će i sljedeće godine ovaj državni praznik u našoj Drugoj osnovnoj školi biti veselo obilježen.