OBILJEŽAVANJE RAMAZANSKOG BAJRAMA U DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 16.05.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Za muslimane je Ramazanski bajram tradicionalni i porodični blagdan. Porodična okupljanja počinju od ranih jutarnjih sati, nakon klanjanja bajram-namaza. Ovaj blagdan unosi veliku radost u srca vjernika, a prije svega obraduje one najmlađe.  

U četvrtak,  28. 04. 2022. godine, s početkom u 12:20 sati u našoj školi je održana priredba povodom Ramazanskog bajrama. U tipično bosanskom ambijentu, u kojem su se na sceni mogle vidjeti bosanske nošnje, sećija, sofra, ibrik i sahan, izveden je prigodan program. Svi prisutni su uživali u bogatstvu različitih tekstova, prelijepih recitala, ilahija, pjesama i narodnih igara. Poruke koje smo mogli čuti od učesnika programa su pronašle put i dotakle srca svih prisutnih.

Drugi dio obilježavanja Ramazanskog bajrama je Kviz znanja iz Vjeronauke, koji je  realiziran u petak,  29. 04. 2022. godine, s početkom u 14:20 sati. Učenici sedmih i devetih razreda su uz podršku nastavnika Omera Bajramovića uspješno realizirali ovaj projekat. Svim učesnicima želimo uputiti pohvale za trud, rad, znanje, ideju, pristup, ozbiljnost, inovativnost i korektan odnos među ekipama.

Sa željom da dane Bajrama provedemo u miru, blagostanju i porodičnom zajedništvu, od srca vam želimo BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA