OBRADOVALI SMO PORODICU SEJDIĆ

Datum objave: 16.05.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Svaki čin ljubavi, davanja i velikodušnosti umnožit će se i više puta vratiti darovatelju. To je ideja vodilja za lijepu priču o porodici Sejdić. Kao što je poznato, život vraća samo ono što drugima dajemo. Zato mi iz Druge osnovne nastojimo da iniciramo dobre priče, da ih njegujemo i da one postanu dio tradicije naše škole. Jedna od tih priča, i to njene najbolje stranice, upravo je ispisana i još uvijek se ispisuje zahvaljujući uposlenicima i mnogobrojnim prijateljima naše škole, njihovoj empatiji i širokogrudnosti.

Uposlenici naše škole su se uvijek odazivali na humanitarne apele i rado pružali pomoć našim učenicima. Posebnu empatiju gajimo prema učenicima iz socijalno i ekonomski osjetljivih porodica. Jedna od njih je porodica Sejdić. Uprkos svim izazovima s kojima se susreću, nastoje opravdati naše povjerenje. U razgovoru s majkom naših učenika Suada i Sanina, saznali smo da im je prijeko potreban električni šporet. Kao i do sada, organizovali smo se i prikupili novac u iznosu od 530 KM, te kupili ovaj aparat.

Ozarena lica dječaka i njihove majke, koja smo mogli vidjeti prilikom uručenja poklona, snažan su pokazatelj da smo na pravom putu i da se ova lijepa priča nastavi.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA