Obuka nastavnika za korištenje Edmodo platforme u nastavi

Datum objave: 29.01.20 Objavio: admin

Edmodo je društvena mreža nastala sa ciljem povezivanja i saradnje učenika i nastavnika, a postoji od 2008. godine. Od tada do danas dogodile su se brojne promjene u funkcioniranju ovog servisa. U početku to je bila platforma za mikrobloging, da bi sada to bila cjelovita društvena mreža s brojnim aplikacijama korisnim za učenike i nastavnike.Edmodo se pokazao kao izvanredno motivacijski program prihvaćen od učenika, ali i nastavnika. Pomoću njega interakcija  nastavnik – učenik i učenik – nastavnik postaje direktna i snažna, komunikacija je svakodnevna, dijeljenje sadržaja jednostavno, a rezultati rada odmah vidljivi.

Procjenjujući komunikaciju u radu nastavnika u toku radionica može se izvesti zaključak da je ona otvorena i interaktivna. U narednom periodu će se raditi na daljnoj motivaciji nastavnika u praktičnoj primjeni Edmoda, ukazivanju na njegov značaj kao i podsticanju svih nastavnika za dalji rad.

Predavanja i obuke koje su održane u prostorijama „Druge osnovne škole“, a u sklopu projekta „Uči bilo kad i bilo gdje“ upriličili su Nedžad Botulja, Elvis Alić i Mirsada Saračević-Karahmet, nastavnici informatike.

U vrijeme mjeseca januara, tačnije 27.1.2020. godine na zadnjoj radionici svim učesnicima ovog projekta uručeni su certifikati o završenoj obuci.