OGLEDNI ČAS IZ ENGLESKOG JEZIKA

Datum objave: 26.11.20 Objavio: Rialda Bibuljica

Ogledni čas iz engleskog jezika

U četvrtak 19.11.2020. godine u odjeljenju III-1 razreda realizovan je ogledni čas iz engleskog jezika pod rukovodstvom nastavnice Jasmine Huseinćehajić Kunić. Čas je realiziran u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama Ministarstva po kombinovanom modelu nastave.

Cilj ovog oglednog časa bio jerazvijanje ljubavi prema porodici (užoj i široj) i kućnim ljubimcima, te povezivanje porodice sa mjestom stanovanja, ponavljanje naziva prostorija u kući/stanu, učenje kroz zabavu, igrice i pjesmice. Nakon što su djeca kroz pjesmicu, slikovne kartice i glumu u uvodnom dijelu časa ponovila određeni vokabular, imali su zadatak da na osnovu pisanih uputa zalijepe članove porodice na odgovarajuće mjesto u  kućici. Na ovaj način učenici su uvježbavani da razumiju i slijede pisane upute na engleskom jeziku.

Nastavnica Jasmina je na kreativan i interaktivan način uspjela animirati sve učenike koristeći se različitim metodama rada: usmeno izlaganje, demonstraciju/gluma (TPR- total physical response), praktični rad, učenje kroz zabavu itd. Učenici su uvježbavali vještine pjevanja, pisanja, čitanja, sa posebnim akcentom na razgovor na engleskom jeziku.

Ovom času prisustvovali su direktor škole Almir Ćesko i pomoćnik direktora Emil Kalić. Čestitamo nastavnici Jasmini na ovako zanimljivom i uspješnom času uz želju da i svojim radom i dalje bogati znanje svojih učenika!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA