OGLEDNI ČAS IZ ENGLESKOG JEZIKA

Datum objave: 17.03.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Ogledni čas iz engleskog jezika

Ogledni časovi su uvijek prilika da se vidi neki nov i zanimljiv pristup nastavnom sadržaju. U online nastavi su ovi izazovi još veći zbog svih teškoća koje postoje u komunikaciji između nastavnika i učenika uzrokovanih tehničkim problemima. Ipak, i u takvim okolnostima moguće je održati čas koji je veoma zanimljiv, interaktivan i produktivan. Jedan takav ogledni čas održala je nastavnica Aldijana Laličić u odjeljenju VII-1 razreda u utorak 23. februara 2021. godine. Čas je realiziran putem aplikacije MS Teams, a nastavna jedinica bila je Predstavljanje kulture Velike Britanije.

Nastavnica Aldijana je animirala učenike koristeći se kvizovima asocijacija i „Ko želi biti najbolji?“ („Who wants to be the best?“) po uzoru na popularni kviz „Ko želi biti milioner“. Učenici su bili veoma aktivni i pokazali zavidan stepen znanja o britanskoj kulturi. Također su u razgovoru sa nastavnicom pokazali svoje poznavanje engleskog jezika koje je bilo za svaku pohvalu. U prezentaciji o Velikoj Britaniji učenici su pronašli mnogo zanimljivih činjenica o ovoj državi i usvojili nova znanja.

Ovaj uspješni ogledni čas dokazao je da online okruženje ne mora biti prepreka u savladavanju novog znanja, nego samo izvor novih ideja i mogućnosti za obradu nastavnog sadržaja. Čestitamo nastavnici Aldijani Laličić na ovom uspješnom oglednom času i želimo joj mnogo uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA