OGLEDNI ČAS IZ ENGLESKOG JEZIKA

Datum objave: 8.04.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak 24.3.2023. godine održan je ogledni čas iz Engleskog jezika u odjeljenju VI-4. Realizator ovog časa bila je nastavnica Aldiana Laličić, a nastavna tema: Geography – food from around the world – students projects. Budući da se radi o hrani, ova tema je bila vrlo zanimljiva. Učenici su imali zadatak da u grupama istraže različite svjetske kuhinje i predstave njihove osobenosti na engleskom jeziku. Cilj časa bio je da učenici obogate svoj vokabular izrazima vezanim za kulinarstvo i hranu, te da nauče razlikovati karakteristične delicije iz različitih kultura i naroda diljem svijeta. Učenici su istraživali meksičku, špansku, kenijsku i tajlandsku kuhinju i razredu prezentirali svoja zapažanja.

Čas je bio vrlo dinamičan i zanimljiv. Učenici su svojom aktivnošću i radom pokazali zavidan stepen znanja iz engleskog jezika. Nastavnica Aldiana je vješto rukovodila učeničkim radom i animirala sve učenike koristeći se različitim metodama i oblicima rada.

Čestitamo nastavnici Aldiani na uspješno realiziranom oglednom času! Želimo joj puno uspjeha u daljem radu, a učenicima priliku da okuse poslastice koje su u radu opisivali!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA