OGLEDNI ČAS IZ FIZIKE

Datum objave: 9.03.21 Objavio: Rialda Bibuljica

OGLEDNI ČAS IZ FIZIKE

U srijedu 17.2.2021. u odjeljenju IX-3 razreda održan je ogledni čas iz fizike. Realizator časa bila je nastavnica Mirsada Žiko, a obrađena nastavna jedinica bila je: „Provodnik sa strujom u magnetnom polju. Amperova sila.“

Cilj časa bio je upoznati učenike sa osobinama i djelovanjem Amperove sile. Nastavnica je najprije sa učenicima ponovila već usvojena znanja iz oblasti elektromagnetizma, a potom ih uvela u novu nastavnu jedinicu. Uz praktične primjere i oglede, učenicima je ova lekcija bila mnogo jasnija, pa su rado učestvovali u radu tokom časa. Nastavnica je koristila raznolika nastavna stredstva kako bi učenicima što više približila novu lekciju.Učenici su svojom aktivnošću i radom pokazali interes za obrađivani sadržaj i time pomogli ostvarenju ciljeva ovog časa.

U veseloj, ali i radnoj atmosferi, nastavnica Mirsada Žiko je uspješno realizirala ovaj zanimljiv i produktivan čas. Direktor škole, Almir Ćesko i pomoćnik direktora Kalić Emil prisustvovali su času i odali priznanje nastavnici Mirsadi za njen trud i rad. Čestitamo nastavnici i učenicima i želimo im mnogo uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA