OGLEDNI ČAS IZ MOJE OKOLINE

Datum objave: 15.12.20 Objavio: Rialda Bibuljica

OGLEDNI ČAS IZ MOJE OKOLINE

Ogledni čas je prilika da se pokažu različiti stilovi učenja, kroz širok spektar zanimljivih aktivnosti. Najvažnije je motivisati i ohrabriti učenike da aktivno učestvuju u nastavnom procesu učenja, da budu kreativni, samostalno traže rješenja, a znanje koje im je potrebno usvajaju uz pomoć nastavnika.

Nastavnik je ravnopravan partner u komunikaciji s učenicima. On procjenjuje, pomaže, vodi i motiviše.Osposobljava učenike da samostalno pronalaze izvore informacija, uspostavljaju veze i istražuju. Nastavnica razredne nastave Lejla Ćatić je 08.12.2020. godine u II-3 razredu, realizovala ogledni čas. Cilj časa je bio usvajanje novih nastavnih sadržaja o izletištima u našoj okolini, uočavanje značaja boravka u prirodii očuvanja prirodnih bogatstava. Učenici su brzo i tačnoopažali i logički zaključivali. Pokazali su pozitivan odnos prema radu. Uz razumijevanje i doživljavanje značaja boravka u prirodi, kao i pozitivnog stava o čistom okolišu, imali su priliku ponoviti već usvojene nastavne sadržaje.

Čas je realizovan u korelaciji s drugim nastavnim predmetima. Učenici su uz zanimljive zadatke, usvajali nove i primjenjivali već usvojene nastavne sadržaje. Tokom časa su pokazali odgovornost, spretnost, urednost i kreativnost.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj učiteljici!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA