OGLEDNI ČAS IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Datum objave: 8.01.24 Objavio: Rialda Bibuljica

U srijedu, 6.12.2023. godine, nastavnica Almira Nuradinović održala je ogledno-ugledni čas iz predmeta Njemački jezik i književnost u VII-3 razredu. Na času su bili prisutni: Almir Ćesko – direktor škole, Emil Kalić – pomoćnik direktora i Indira Memić – pedagogica. Naziv nastavne jedinice obrađene na času je: Preise leisen und ein Einkaufsgespräch führen (Čitanje cijena i razgovor u kupovini).

Ciljevi časa su bili da učenici prepoznaju cijene i pitaju za cijenu i artikal. Sadržaj časa je bio zanimljiv i raznovrstan, pa su učenici kroz interaktivni i multimedijalni sadržaj ponovili nazive zdravih namirnica i upoznali se sa valutom i cijenama u Njemačkoj. U razredu je kreirana simulacija kupovine, gdje smo svjedočili zabavnom dijalogu između kupca i prodavača. Nastavnica je učenike počastila i sočnim jabukama, a cilj je da učenici pri biranju namirnica daju prednost zdravim namirnicama, kao i da nauče pravila ponašanja i komunikacije u prodavnici. Svi ciljevi časa su ostvareni, a aktivnost i pažnja su bili na visokom nivou.

Zahvaljujemo se nastavnici Almiri Nuradinović na zanimljivom času i želimo joj sreću u budućem radu.

„Najbolji učitelji su oni koji vam pokazuju gdje da gledate, ali vam ne govore šta treba da vidite.“ (Aleksandra Trenfor)

                                                                                                                                      Pripremila: Amra Mešić

FOTOGALERIJA