OGLEDNI ČAS IZ PREDMETA BOSANSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST, HRVATSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST, SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Datum objave: 8.05.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak, 29.04.2022. godine realiziran je ogledni čas u okviru individualnog stručnog usavršavanja nastavnice Jahić Vildane. Čas je realizovan u odjeljenju IV-2 razreda, a nastavna jedinica je bila: Rad na književnom tekstu ”Reumatični kišobran”. Času su također prisustvovali pomoćnik direktora Emil Kalić i pedagogica Indira Memić.

Ovaj čas je započeo na veoma zabavan i zanimljiv način. Učenici su rješavali rebuse, pitalice i igrali se asocijacija na zadatu riječ. Izvođenjem plesa uz pjesmu ”Šaputanje”, u kojem su učestvovali svi učenici, nastavnica je podstakla maštu i pripremila učenike da u veseloj atmosferi nastave dalje raditi na književnom tekstu ”Reumatični kišobran”. Zatim su u glavnom dijelu časa učenici izveli istoimeni igrokaz i pri tome koristili kostime koje su sami ranije napravili. Koristeći grupni oblik rada u nastavku časa, učiteljica je dodatno podstakla učenike u zadacima izrade ”Krilate knjige”, pri čemu su učenici pokazali svoju kreativnost, ali i samostalnost. U završnom dijelu časa učenici su pokazali i objasnili dijelove knjige koju su izradili.

Čas je realizovan u korelaciji s drugim nastavnim predmetima. Učenici su bili veoma aktivni i rado su učestvovali u svim aktivnostima. Tokom časa su pokazali odgovornost, spretnost, urednost i kreativnost. Uz to su pokazali zavidan stepen znanja, sposobnosti rada i saradnje u grupi.

Iskrene čestitke učenicima i njihovoj učiteljici na uspješno realiziranom oglednom času!

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA