OGLEDNI ČAS IZ TJELESNOG I ZDRAVSTVENOG ODGOJA

Datum objave: 2.11.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U utorak 18.10.2022. godine, održan je ogledni čas iz tjelesnog i zdravstevnog odgoja. Realizatori časa bile su: Nikšić Azra, Muzur Sanela i Ćatić Lejla. Čas je održan u IV1, IV2 i IV3 razredu. Nastavna jedinica je bila: Živjeti zdravo – redovita tjelesna aktivnost, zdrave navike i briga za svoje zdravlje. Tip časa je bio kombinovani, a cilj časa je preko različitih zadataka misaonog tipa kao i formi kretanja, uticati na usvajanje novih znanja, vještina i navika.

Učenici su bili podijeljeni u timove, zatim su dobili koverte različitih boja koje su predstavljale njihovu ekipu, a u koverti je bio njihov prvi zadatak. Cijeli čas je organizovan po igri koja se zvala ESCAPE ROOM (Soba za bijeg) u kojoj su učenici na osnovu timskog znanja i vještina otkrivali nove zagonetke. Nizali su se zadaci iz bosanskog jezika, matematike, moje okoline i muzičke kulture, gdje je rješenje jednog zadatka bilo ključ za otvaranje drugog zadatka. Kao krajnji rezultat uspješno završenih igara, učenici su dobivene riječi poredali na tabli i dobili poslovicu „Čistoća je pola zdravlja“. Ovim je ostvarena korelacija sa raznim nastavnim predmetima, što je ovaj čas dovelo na visoki nivo.

Ovom izuzetnom i kompleksno pripremljenom času prisustvovali su direktor škole Almir Ćesko, pomoćnik direktora Emil Kalić i profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja Mirza Valjevac.

Čestitamo učiteljicama Nikšić Azri, Muzur Saneli i Ćatić Lejli na uspiješno osmišljenom času u kojem su učenici pokazali visok nivo zainteresovanosti i doprinijeli da se čas kvalitetno realizuje. Učiteljicama želimo puno sreće u nastavku njihovog rada.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA