OGLEDNI ČAS IZ TJELESNOG I ZDRAVSTVENOG ODGOJA

Datum objave: 17.10.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak 14.10.2022. godine, održan je ogledni čas iz tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Realizatori časa su bile: Azra Džino, Alma Festić – Kovač i Mediha Kadrija. Čas je održan u III-1, III-2 i III-3 razredu. Nastavna tema je bila: Elementarne igre, a nastavna jedinica Elementarne igre „Igre bez granica“. Cilj časa je bio razvoj svijesti za pripadanje zajednici i unapređivanje empatije kod učenika kroz sport i igru, razvoj sposobnosti izvođenja kretnih i motoričkih zadataka u igrama spretnosti, unapređenje kretnog iskustva, motoričkih sposobnosti, umijeća i navika učenika u skladu sa individualnim mogućnostima i svakodnevnim obavezama svakog pojedinca.

Učenici su igrali razne igre: „Ubacivanje lopti u koš ili korpu“, „Ko je spretniji“, „Guranje razbacanih šeširića“ i „Skakanje u vrećama“. U sklopu igara, učenici su rješavali zadatke iz matematike, muzičke kulture, moje okoline i bosanskog jezika. U završnom dijelu sata su plesali i sumirali rezultate, a zatim su dobili diplome za učesnike „Igri bez granica“.

Ovom vrlo interesantnom času prisustvovali su direktor škole Almir Ćesko, pomoćnik direktora Emil Kalić i pedagogica Indira Memić.

Čestitamo učiteljicama Azri Džino, Almi Festić – Kovač i Medihi Kadriji na prekrasno osmišljenom i realizovanom času u kojem su učenici uživali i nadasve pokazali izuzetnu aktivnost. Učiteljicama želimo puno sreće u daljnjem radu i još puno ovakvih, divno realizovanih časova.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA