OGLEDNI ČAS

Datum objave: 23.11.20 Objavio: Rialda Bibuljica

OGLEDNI ČAS

Ciljevi rada u školama iz dana u dan postaju sve ambiciozniji, pristupi realniji, a rezultati korisniji. Uloga nastavnikanije samo da bude predavač, da prenosi informacije i prezentira sadržaje, uz vođenje nastavnog procesa. Nastavnik je ravnopravan partner u komunikaciji s učenicima. On procjenjuje, pomaže, vodi i motiviše. Učenika pretvara u aktivnog i kreativnog subjekta, koji sam traži rješenja, a znanje koje mu je potrebno usvaja uz pomoć nastavnika. Osposobljava ga da samostalno pronalazi izvore informacija, uspostavlja veze i istražuje.

Ogledni čas je prilika da se pokažu različiti stilovi učenja učenika, kroz širok spektar različitih aktivnosti. Važno je motivisati i ohrabriti učenike da aktivno učestvuju u nastavnom procesu učenja. Nastavnica Azra Nikšić je realizacijom oglednog časa, pokazala da savremeni nastavnik nije samo predavač, već ravnopravan učesnik procesa učenja. Ogledni čas je realizovala13.11.2020. godine u II-1 razredu.

Interpretacija književnog teksta “Vrana i vrč s vodom“ je motivisala  učenike za rad. Učili su kroz igru, te razvijali vještinu slušanja, čitanja, pisanja i govora.Ukorelaciji s drugim nastavnim predmetima, imali su priliku ponoviti već usvojene nastavne sadržaje. Brzo i tačno su opažali i logički zaključivali. Pokazali su pozitivan odnos prema radu, spretnost i urednost. 

Čestitamo našim vrijednim učenicima i njihovoj učiteljici!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA