OKTOBARSKI DANI KULTURE

Datum objave: 7.12.19 Objavio: admin

Manifestacija „Oktobarski dan kulture“ se svake godine tradicionalno obilježava u Domu kulture u Hrasnici. Realizuju se različite aktivnosti  edukativnog i zabavnog karaktera, a koje su namijenjene kako djeci, tako i odraslima.

Učenici naše škole su imali priliku i zadovoljstvo uživati u nizu zanimljivih i korisnih aktivnosti. Besplatne projekcije filmova, prvenstveno edukativnog karaktera, namijenjene su učenicima nižih razreda. Učenici su uživali uz projekciju crtanog filma „Čarobni grašak“.

U okviru ove manifestacije upriličeno je i književno druženje. Realizovan je izuzetan i hvale vrijedan projekat. Gost ovog druženja bila je književnica Elmira Helać – Mekić. Cilj je bio izmamiti dječiji osmijeh i privući ih knjizi, jer pisanje za djecu zahtijeva veliku ljubav prema njima, izuzetnu kreativnost  i odgovornost. Naši učenici su uzeli učešće i u ovoj manifestaciji i pokazali oduševljenje prigodnim programom.

Posjetili su i biblioteku Doma kulture u Hrasnici. Vrijeme su proveli u druženju i razgovoru. Svoje likovne radove su poklonili za izložbu u prostorijama biblioteke. Bio je to jedan zaista prijatan boravak i druženje uz priče i pjesme. Imali su priliku i posjetili likovnu izložbu pod nazivom “Krajolik pod Igmanom”, te uživati u ambijentu  i prelijepim djelima. Proširili su svoja znanja o likovnoj umjetnosti i prošlosti našeg mjesta.

Koristimo se prilikom da se najiskrenije zahvalimo organizatoru, svim učesnicima i gostima na divno osmišljenom projektu. Nadamo se da će biti još dosta prilika za ovako lijepa i edukativna druženja.

FOTOGALERIJA