OMLADINSKA BANKA BiH PODRŽALA NAŠ PROJEKAT “RASTIMO ZAJEDNO“

Datum objave: 18.05.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Program Omladinske banke BiH omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte. “RASTIMO ZAJEDNO“ je naziv projekta koji su osmislili uposlenici naše škole. Poziv za društvene projekte 2022. godine, koji je uputila Omladinske banka BiH, bio je poticaj da se preda projektna ideja. Cilj projekta je adaptacija toaleta koji se nalazi u prostorijama JU “Druga osnovna škola“ Ilidža/Hrasnica, tačnije u kabinetu Mobilnog stručnog tima za inkluzivno obrazovanje. Podrazumijeva nabavku građevinskog materijala i sanitarne opreme, te finansiranje izvođenja određenih radova.

Projektna ideja je prihvaćena i podržana od strane članova Odbora Omladinske banke. U utorak, 10.05.2022. godine inicijatori projektne ideje su potpisali ugovor s Fondacijom Mozaik, te time osigurali sredstva u iznosu od 1 500 KM koja će biti utrošena u realizaciju projektne ideje u JU“Druga osnovna škola“ Ilidža/Hrasnica.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Fondaciji Mozaik i Omladinskoj banci BiH, kao i njihovim finansijskim partnerima što su omogućili mladima širom BiH da svojim idejama i kreativnošću unaprijede i poboljšaju uslove života u svojim društvenim zajednicama. Zahvalnost dugujemo direktoru naše škole, članovima uprave, volonterima na projektu, svim ljudima koji su podrškom i doprinosom u vidu usluga, robe i/ili novca podržali ideju, kao i široj društvenoj zajednici jer su svojim glasom doprinijeli ostvarivanje osnovnih uslova za prihvatanje projektne ideje od strane Fondacije Mozaik/Omladinske banke.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA