Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

Datum objave: 27.03.18 Objavio: admin

U prostorijama Osme osnovne škole “Amer Ćenanović” u Butmiru 24. marta je održano 23. Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći Crvenog križa općine Ilidža za učenike osnovnih i srednjih škola.

Organizator takmičenja je bio Crveni križ općine Ilidža, a suorganizator bilo je udruženje Četvrta viteška brigada. Takmičenje je nosilo naziv: Ratna bolnica Ćamil Marić kojim se ujedno i obilježila godišnjica od formiranja ratne bolnice i ukazao značaj poznavanja prve pomoći.

Takmičarske ekipe imale su zadatak da pokažu svoje znanje i tehnike iz pružanja prve pomoći na isceniranim nesrećama sa realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja za šta je bio angažiran veliki broj šminkera, glumaca, medicinskog osoblja i sudija.

Drugu odnovnu školu predstavljala je ekipa u sastavu: Vatrić Nejra, Džaltur Džejna, Fakić Ajla, Gadžo Medina, Radović Sandi i Hukara Erna predvođeni nastavnicom Zinaidom Ćišo. Na takmičenju su pokazali izuzetnu spretnost i znanje pa tako osvojili prvo mjesto i titulu najboljih u kategoriji osnovnih škola općine Ilidža. Čestitamo našim vrijednim učenicima i nastavnici Zinaidi Ćišo i želimo im još mnogo uspjeha u nastavku takmičenja!

FOTOGALERIJA