Paketići za djecu Konjević Polja

Datum objave: 30.12.19 Objavio: admin

Biti dobar je plemenito, a učiti druge da budu dobri je još plemenitije. Učenici naše škole su još jednom pokazali svoju plemenitost i humanost. Rado su se uključili u akciju „Slatki paketić za mog druga/drugaricu iz Konjević Polja”. Humanitarna akcija je pokrenuta u organizaciji Udruženja učitelja Kantona Sarajevo.

Mališani su svojim vršnjacima pripremili novogodišnje paketiće, s namjerom da im uljepšaju  ove praznične dane, jer osmijeh djeteta i njegova sreća, nema cijenu. Učenici su, po svom izboru, napravili paketiće za djecu sa ovog područja, a u njih su utkali najljepše novogodišnje želje, jer sreća je potpuna samo ako je dijelimo s drugima.

U petak, 27.12.2019. godine, djeci Konjević Polja su dostavljeni paketići,  koji su izmamili osmijehe na dječijim licima, ali i licima njihovih roditelja. To je bila potvrda opravdanosti ove akcije, koja je bila dokaz humanosti i prijateljstva.

Ponosni smo na učenike naše škole, njihove roditelje i naše uposlenike, na njihovu humanost i plemenitost. Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos i usrećili mališane Konjević Polja.

Želja nam je da sva djece s osmijehom na licu i nadom u srcu, dočekaju Novu godinu!