Podrška obrazovanju djece s teškoćama u razvoju na području Općine Ilidža

Datum objave: 7.03.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Udruženje defektologa, edukatora-rehabilitatora ”STOL” i Druga osnovna škola su uspješno realizirali projekat pod nazivom ”Podrška obrazovanju djece s teškoćama u razvoju na području Općine Ilidža”. U okviru projekta nabavljena je oprema za logopedski kabinet, a riječ je o didaktičkoj i asistivnoj opremi koja će značajno pomoći svakodnevni rad logopeda s učenicima koji imaju različite teškoće, a posebno s učenicima koji imaju govorne probleme. Ukupna vrijednost opreme iznosi 1.007,99 KM.

Projekat je podržala Općina Ilidža u okviru Javnog poziva za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja iz budžeta Općine Ilidža za 2020. godinu. U okviru ovog projekta planiran je nastavak zajedničkih aktivnosti na unapređenju procesa odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju.

Predsjedniku Udruženja defektologa, edukatora – rehabilitatora ”STOL” i našoj kolegici, Jasmini Merdžanović, u ime kolektiva naše škole i u svoje ime upućujem riječi zahvalnosti, jer su implementacijom ovog projekta dali doprinos unapređenju odgojno-obrazovnog procesa djece s teškoćama u razvoju na području cijele Općine Ilidža.

FOTOGALERIJA