Posjeta RZC “Pionirska dolina“

Datum objave: 21.10.19 Objavio: admin

Dana, 14.10.2019. godine, učenici od II do IV razreda naše škole su u pratnji svojih učiteljica, posjetili RZC i ZOO vrt “Pionirska dolina“. Zajedno su uživali u prelijepom prirodnom ambijentu, zelenilu, obilasku životinja, kao i brojnim drugim sadržajima zabavnog i edukativnog karaktera.

Učenici su imali priliku proširiti svoje znanje o prirodi, te ga povezati s neposrednim okruženjem. Uživanje na čistom zraku, druženje s vršnjacima, upoznavanje novih životinja iz različitih krajeva svijeta, kao i zabava, bili su samo dio sadržaja u kojima su zajedno uživali.

Dan je bio ispunjen raznim zanimljivim aktivnostima uz mnoštvo zabavnih sadržaja koji su prilagođeni svim uzrastima. Učenici nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo, te su nastojali iskoristiti brojne ponuđene sadržaje i zabaviti se.  Izlet je imao i edukativni karakter i to učenje iz neposrednog okruženja, upoznavanje učenika s prirodnim ljepotama i razvijanje navika primjerenog  ponašanja u prirodi. Posjeta je doprinijela i razvoju ekološke svijesti učenika, te pozitivnog stava prema prirodi i široj društvenoj zajednici.

Izlete i druženja u prirodi djeca doživljavaju s oduševljenjem, jer su sve manje u prilici boraviti na čistom zraku. Ovakve edukativne posjete doprinose i unapređenju odgojno-obrazovnog rada.

Našim učenicima želimo još mnogo lijepih zajedničkih druženja u kojima će uživati i koje će pamtiti!

FOTOGALERIJA