POSJETA TREĆIH RAZREDA SPORTSKO-REKREATIVNOM CENTRU AJDINOVIĆI

Datum objave: 2.11.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U okviru „Projektne sedmice“, učenici  trećih  razreda Druge osnovne škole išli su u srijedu 26.10.2022. godine u jednodnevnu posjetu Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići. Putovali su u pratnji učiteljica Džino Azre, Festić-Kovač Alme, Kadrija Medihe i pedagogice Memić Indire.

Djetinjstvo je suštinski osjetljivo vrijeme i to su krucijalni momenti kada se sadi sjeme ljubavi i pažnje prema djeci, a osigurati sretno djetinjstvo u školi je cilj svih prosvjetnih radnika te s ovim i svakim narednim projektom se planira graditi put ka napretku, ostvarenju ciljeva i nadopunjavanju životnih navika naših učenika. 

Ajdinovići su naseljeno mjesto na području Općine Olovo, smješteno na teritoriji Zeničko-Dobojskog kantona. Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići svojom izuzetnom i raznovrsnom uslugom je kao primjer oaze mira ponudio odlične uslove za učenike, njihovu rekreaciju i odmaranje. Učenicima je dan bio ispunjen gdje je dosta privlačan ambijent obogatio njihova iskustva. Imali su raznovrsnu domaću hranu na meniju, a mogli su već pripremljen švedski sto za goste koristiti u bilo koje doba dana. Đaci su obilazili zološki vrt, upoznali se sa novim životinjama, fotografisali se, šetali uzduž cijelog centra i uživali u igrama zabavnog parka. Vratili su se oko 16 sati, puni utisaka, sretni i zadovoljni, uz kvalitetno popunjen dan, koji će dugo pamtiti.

Ovim putem želimo se zahvaliti Upravi škole i roditeljima naših đaka koji su omogućili da se realizuje ovaj projekat.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA