POSJETA ZOOLOŠKOM VRTU “BAMBI“ U HRASNICI

Datum objave: 8.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Zoološki vrt je djeci omiljena destinacija. Istraživanja su pokazala da je posjeta zoološkom vrtu veoma korisna za djecu jer dožive nešto uzbudljivo i nesvakidašnje. Vidjeti uživo životinje iz slikovnica i crtanih filmova je uvijek nezaboravan doživljaj za svu djecu. Ponosni smo što smo našim učenicima priredili dan koji ih je učinio toliko sretnim.

U četvrtak, 02.06.2022. godine, učenici drugog razreda su posjetili Zoološki vrt “Bambi“ u Hrasnici. Posjeta je realizirana u pratnji učiteljica Azre Džino, Alme Festić-Kovač i Medihe Kadrija. Ovaj zoološki vrt  je dobio ime  po prvoj životinji koja je pristigla, a to je bio jelen Bambi. U zoološkom vrtu se trenutno nalazi oko 90 životinja sa preko 26 životinjskih vrsta. Interesantno je da je na ovom mjestu moguće jahanje konja za početnike i profesionalne jahače.

Naši su učenici uživali u obilasku životinjskog parka, a zatim su imali nezaboravno druženje i zabavu s vršnjacima. Prekrasan dan, sunčano vrijeme i  lijepo druženje obilježili su ovu posjetu. Ovom prilikom se zahvaljujemo divnom osoblju Zoološkog vrta “Bambi“ na izdvojenom vremenu, strpljenju i pažnji koju su posvetili našim učenicima.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA