POSJETE UČENIKA PRVOG I TREĆEG RAZREDA

Datum objave: 10.01.20 Objavio: admin

Učenici I i III razreda naše škole su u pratnji svojih učiteljica i pedagogice škole, posjetili kino Cinema City u Sarajevu. U četvrtak, 26.12.2019. godine, upriličena je projekcija animiranog filma „JETI – SNJEŽNI ČOVJEK„ za učenike III razreda.

Animirani film nas vodi u avanturu, od ulica do snježnih pejzaža, koji svojom ljepotom oduzimaju dah. Kada tinejdžerka Ji slučajno sretne Jetija na krovu zgrade u kojoj živi, ona i njeni nestašni drugari Jin i Peng, upuštaju se u epsku avanturu spašavanja. Magičnom stvorenju daju ime Everest i kreću zajedno s njim na najvišu tačku na Zemlji, kako bi ga vratili porodici kojoj pripada.

Učenici prvog razreda su u petak, 27.12.2019. godine, imali prilike uživati u projekciji animiranog filma „Patrolne šape“. Tim psića koje vodi energični Rajder su uvijek spremni da pomognu svima kojima je potrebno. Imaju sav alat, specijalne spravice i dovitljivost koja im je neophodna da daju svoj doprinos društvu.

Još jedna edukativna posjeta za naše učenike je donijela mnogo radosti i smijeha. Djeca će pamtiti ovakve trenutke zajedničkog druženja i učenja iz neposrednog okruženja.