PRIJEM PRVAČIĆA ILIDŽANSKIH OSNOVNIH ŠKOLA

Datum objave: 13.09.18 Objavio: admin

Početak školske godine za prvačiće ilidžanskih osnovnih škola  obilježen je 4. septembra u KSC-u na Ilidži. Prijem je  protekao u znaku  dobrodošlice prvačićima, a obilježen je svečanim i prigodnim programom u prepunoj sali.

U 12 osnovnih škola na području općine Ilidža u prvi razred upisano je ukupno 711 đaka. Tim povodom, Općina Ilidža je darovala ruksake sa školskim priborom svim prvačićima. Za nabavku ruksaka Općina je izdvojila 40.000 KM.

U programu za najmlađe učenike učestvovali su učenici Osnovne muzičke škole sa Ilidže, dječiji hor “Hrasnički pupoljci”,  te Kike koji je pobrao brojne simpatije ilidžanskih mališana.

U povodu susreta sa školom i novim životnim poglavljem, sreću našim mališanima je poželio načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić. Posebno je naglasio da su druženja s najmlađim učenicima njegov najprijatniji zadatak, te dodao da su oni naša budućnost i naš ponos.

Pored prvačića, učiteljica, roditelja, rodbine i prijatelja, svečanosti je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, koji je u svom obraćanju prvačićima poželio puno sreće u školovanju.

SRETNO NAŠIM PRVAČIĆIMA!

FOTOGALERIJA