PRIJEM PRVAČIĆA

Datum objave: 20.09.17 Objavio: admin

Dana, 11.09.2017. godine, u prepunoj dvorani Kulturno-sportskog centra Ilidža, upriličen je svečani prijem za 760 prvačića ilidžanskih osnovnih škola. Organizator prijema je bila Općina Ilidža, a cilj je bio prirediti iznenađenje našim najmlađim učenicima, kako bi im početak školske godine bio još ljepši.U pratnji direktorice škole prof. Arnele Trešnjo i učiteljica Studenović Suvade, Hadžić Amire, Medar Amre i Pekić Sanele, naši prvačići su se pridružili svojim vršnjacima.

Prijem je protekao u znaku dobrodošlice prvačićima, a obilježen je svečanim programom. Općina Ilidža je darovala ruksake sa školskim priborom svim prvačićima, a uručio ih je načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić. Našim mališanima je uputio riječi ohrabrenja uz želju da im školski dani budu puni radosti i uspjeha.

Svečanosti je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović. U svom obraćanju, prvačićima je poželio puno sreće u njihovom školovanju.

U prigodnom programu učestvovali su i učenici Osnovne muzičke škole Ilidža, koji su u najljepšem svjetlu predstavili svoju školu.

Posebno iznenađenje za najmlađe učenike je bio popularni Mirsad Abdagić Kike. Uspio je, na samo sebi svojstven način, prirediti nezaboravnu zabavu za učenike, koji su pjevali, plesali i uživali.

Vesela atmosfera i prelijep ambijent, doprinijeli su da ovaj dan ostane dugo u sjećanju naših razigranih mališana i ponosnih roditelja. Svaki njihov osmijeh je nada u sretne i uspješne školske dane.

Sretan polazak u prvi razred i početak školovanja dragi naši

đaci-prvaci!

FOTOGALERIJA