PRIREDBA U OKVIRU PROJEKTA „SVI ZA SVE“

Datum objave: 28.12.19 Objavio: admin

Naša škola je postala prepoznatljiva po brojnim uspješno realizovanim projektima. Projekat za projektom, uspjeh za uspjehom. Naši učenici, njihovi roditelji, uposlenici škole i lokalna zajednica, kao jedan tim, iz dana u dan pokazuju veličinu zajedništva, podrške i humanosti. Biti human i velikodušan, biti topao i osjećajan su karakteristike dobrih i plemenitih ljudi. Humanost je vrlina u koju je utkana neviđena dobrota, velikodušnost, ljubav i nježnost. To je osobina vrijedna divljenja. Neopisiv je osjećaj kada vidimo radost u očima osobe kojoj smo pomogli, na bilo koji način i bilo kojim postupkom. Mi ne možemo promijeniti svijet, ali mijenjamo sebe, jer nije čovjek ono što misli, već ono što čini.

Kažu da u željama treba biti umjeren, jer vlas slame ne može planinu nositi. Sigurni smo da su naše želje umjerene, jer hoćemo da svako dijete ima drage uspomene, koje će utkati u djetinjstvo s mogućnošću vjere da su bajke moguće. Projekat „Svi za sve“ je već nekoliko godina pokazao vrijednosti koje živimo, put kojim idemo, ciljeve koje imamo. Projekat je podržan od strane Vijeća roditelja i menadžmenta škole. Primarni cilj projekta je prikupljanje novčanih sredstava za odlazak učenika VIII razreda na ekskurziju.
U okviru prve faze projekta je 23.12. 2019. godine u dva termina, upriličena priredba u prostorijama naše škole. U želji da pokažu svoj rad, prenesu najljepše emocije, te dočaraju praznično raspoloženje, razigrani mališani su pjesmama i plesom, oživjeli pravu zimsku bajku. U prelijepom novogodišnjem ambijentu, velika radost i zadovoljstvo su se osjećali u svakom glasu, pogledu, osmijehu i pokretu naše dječice. Svi smo mogli uživati u veseloj atmosferi, pa smo na trenutak i mi odrasli postali nasmijana i bezbrižna djeca. Naši učenici su prisutnim vršnjacima, roditeljima i uposlenicima škole, uputili najljepše novogodišnje želje.
U ovim posebnim prazničnim danima, naša škola pruža pravi bajkoviti ugođaj. Ukrašena je i obasjana za obilježavanje Božića i Nove godine, pa sve odiše prazničnim raspoloženjem. Radovi naših učenika, obojeni najljepšim bojama dječije mašte su dokaz ljubavi, rada i posvećenosti, pretočene u najrazličitija djela njihovih vrijednih ruku. Zajedno se možemo radovati kraju jedne veoma uspješne godine. Željno iščekujemo Novu godinu, da svoju sreću podijelimo s porodicom i prijateljima.
Nova godina za sve nas predstavlja novi izazov i novu priliku da budemo još bolji, posvećeniji i sretniji, uvijek spremni da pružimo pomoć, podršku i razumijevanje.
Hvala učenicima i njihovim nastavnicima što su nam upriličili još jedno nezaboravno iskustvo!