PRIZNANJA ZA NAJUSPJEŠNIJE UČENIKE I NASTAVNIKE NA KANTONALNIM TAKMIČENJIMA

Datum objave: 13.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U četvrtak 09.06.2022. održana je svečana promocija učenika, nastavnika i kolektiva u Kantonu Sarajevo koji su bili najuspješniji na kantonalnim takmičenjima u školskoj 2021/2022. godini. Organizator ove svečanosti bilo je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Našu školu na ovoj manifestaciji predstavljali su najuspješniji takmičari: Džejna Ramović sa nastavnikom Fahrudinom Bičom, te učenici Čolić Arman, Kočan Davud, Ibričić Nedim, Alić Ibrahim  i Kočan Daris sa nastavnikom Elvisom Alićem.

Diplome i zahvalnice uručila je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović, ističući kako učenici pokazuju zaista veliki raspon talenata, te da možemo biti sretni i ponosni kakvu djecu imamo. Kako je istakla, znanje i vještine koje djeca posjeduju su ogroman potencijal i razvojna šansa za naše društvo.

“Mi danas proslavljamo izvrsnost. Ovo je kulturno-umjetnička revija i promocija naizvrsnijih učenika koji su se takmičili u raznim disciplinama od predškolskog do srednjeg obrazovanja. Djeca predškolskog uzrasta takmičila su se u plesu, recitacijama, vokalnim izvedbama. Učenici osnovnih i srednjih škola su se takmičili u različitim disciplinama, a ovdje upoznajemo najbolje, među najboljima, koji su osvojili prva, druga i treća mjesta na kantonalnom takmičenju, te im uručujemo diplome”, izjavila je ovom prilikom ministrica Hota-Mumunović.

Diplome za najbolje rezultate iz 22 nastavna predmeta i sekcije dobilo je 330 učenika osnovnih i srednjih škola, kao i mališana iz predškolskih ustanova, 222 zahvalnice su dodijeljene nastavnicima i odgajateljima, a 72 zahvalnice odgojno-obrazovnim ustanovama Kantona Sarajevo.

Čestitamo nagrađenim učenicima i nastavnicima i želimo im još puno priznanja i nagrada u budućnosti!

Pripremila: Selma Bećirović