PROJEKAT „Školski fudbal za djevojčice“

Datum objave: 16.10.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Druga osnovna škola ostvarila je saradnju sa NS/FS BiH kroz projekat „Školski fudbal za djevojčice“ koji se realizira od aprila do decembra 2022. godine. Plan je organizirati žensku fudbalsku sekciju gdje bi se realizirali fudbalski treninzi po GRASSROOTS principima te na taj način unaprijedila afirmacija i aktivno sudjelovanje djevojčica u igranju fudbala.

NS/FS BiH za potrebe realizacije projekta obezbijedio je i značajnu sportsku opremu koja je donirana našoj školi i zahvaljujući tome omogućeno je učesnicama da treninzi postanu mnogo kvalitetniji i uspješniji.

Zapažen je odziv i učešće djevojčica koje su veoma kvalitetno i predano pristupile treninzima i na taj način pokazale opravdanost samog projekta, njegovu budućnost i održivost.

U sklopu GRASSROOTS WEEK-a pod organizacijom NS/FS BiH i SFK 2000 Sarajevo u ponedjeljak 26. 9. 2022. godine u Centru za sport i rekreaciju „Safet Zajko“organiziran je i  Malonogometni turnir za osnovne škole Kantona Sarajevo. Turnir je bio namijenjen djevojčicama od 8 do 12 godina.

Učenice Druge osnovne škole sudjelovale su u ovoj manifestaciji i ostvarile zapažen rezultat. Plasirale su se među osam najboljih u Kantonu Sarajevo. Učenice koje su predstavljale Drugu osnovnu školu su: Ajna Pilavdžija, Asja Kundo, Ilhana Drndo, Fatima Mekić, Andrea Dejla Avdić, Ena Memija i Amna Oručević. Osim zapaženog rezultata, naše učenice su svojim pristupom i ponašanjem tokom turnira osvjetlale obraz naše škole.  

Ovom prilikom želimo se zahvaliti našim vrijednim učenicama na postignutim rezultatima i predstavljanju naše škole i njihovom nastavniku Mirzi Valjevcu. Čestitamo vam od srca na sjajnom rezultatu.

David Marsh: “Čarolija se događa kada se članovi tima slažu. Članovi tima slijede one u koje imaju povjerenja.”

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA