Promocija knjige „Vilenjakovo pero: Šarena planeta“

Datum objave: 11.11.19 Objavio: admin

Dana 7.11.2019. godine u Domu kulture upriličena je promocija književnog djela „Vilenjakovo pero: Šarena planeta“ grupe autora, na čelu sa književnikom, Kučuk Fahrudinom. Naime, riječ je o nagrađenim i izabranim bajkama sa četvrtog konkursa za najljepšu bajku Festivala dječije umjetnosti 2019. godine. FEDU (Festival dječije umjetnosti) egzistira unazad četiri godine i predstavlja kako afirmisane književnike tako i mlađi naraštaj koji uživa u ljepoti pisane riječi. Promotori knjige „Vilenjakovo pero: Šarena planeta“ su bili Fahrudin Kučuk, književnica i novinarka, Lidija Pavlović-Grgić i Enesa Ustamujić-Sejdić, ilustratorica knjige i tehnički urednik iste. Moderatorica je bila gospođa Esma Merdžanić, bibliotekarka Doma kulture Hrasnica.

Naročitu radost predstavljaju ilustracije kao i cjelokupno tehničko uredništvo naše bibliotekarke Enese Ustamujić-Sejdić, koja je i ovaj put zasjala u punom sjaju. Naime, ponosni smo što možemo reći da je upravo u našoj Hrasnici upriličena prva promocija ove knjige. Naš učenik IX-3 razreda Bakir Ćosović je sjedio za promotorskim stolom i pročitao jednu od svojih napisanih pjesama, te je dobio sve riječi hvale od književnika, budući da Bakir jedan duži vremenski period piše svoju prvu knjigu.

Na promociji su bili učenici trećih razreda, kao i osmih i devetih i svi su od gospodina Kučuk Fahrudina na poklon dobili knjigu. Svim srcem se zahvaljujemo na pozivu, lijepom druženju, lijepoj riječi, poklonjenim knjigama i na ukazanoj časti da upravo dječica naše Hrasnice budu dijelom prve publike gore navedene knjige.

Čestitamo autorima nagrađenih priča, čestitamo gospodinu Kučuku na ovom plemenitom projektu, gospođi Lidiji na izuzetno dobroj recenziji knjige, gospođi Esmi na lijepoj organizaciji, našoj Enesi što uljepšava knjige najljepšoj publici na svijetu – našoj dječici, a našem učeniku Bakiru želimo da njegova knjiga što prije ugleda svjetlo dana.

FOTOGALERIJA