PRVI DAN NOVE ŠKOLSKE GODINE

Datum objave: 8.09.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Raspust je prošao i svi smo s nestrpljenjem očekivali nove upute i smjernice od Ministarstva kako bismo se pripremili za ovu školsku godinu. Obradovale su nas vijesti da se od 1.9.2021. vraćamo u svoje školske klupe da se družimo i naučimo mnoštvo novih stvari. Nakon cijele jedne godine provedene u online okruženju, to druženje nam je dodatni drag razlog da se radujemo početku redovne nastave.

Došao je konačno i taj 1. septembar. U dvorištu škole ispred glavnog ulaza okupili su se učenici razredne nastave. Naučeni na red i poštivanje pravila, spremno su stali na svoja označena mjesta nestrpljivo očekujući učiteljice da ih povedu ka učionicama. Na sporednom ulazu dočekali su nas učenici starijih razreda, pomalo tihi i dremovni. Potom se oglasila himna Republike Bosne i Hercegovine, kojom smo na svečan način obilježili početak nove školske godine. Nakon ovog svečanog trenutka, učenici su se sa svojim predmetnim nastavnicima uputili u svoje učionice uz poštivanje epidemioloških mjera.

Oglasilo se zvono za početak prvog časa i školom je zavladao mir. Počela je još jedna školska godina. Neka nam bude sretnija i uspješnija nego ijedna do sada!

Pripremila: Selma Bećirović