Radionice u organizaciji Fondacije za pse “Dogs Trust“ BiH

Datum objave: 19.03.19 Objavio: admin

Učenici  III  i  VI razreda naše škole su 20.03.2019. godine, prisustvovali  radionicama u organizaciji Fondacije za pse “Dogs Trust“ BiH. Radionice su bile na temu “Sigurnost u prisustvu pasa, potrebe pasa i odgovorno vlasništvo“.Cilj radionica je podizanje svijesti učenika o zaštiti pasa, sigurnosnim mjerama vezanim za pse lutalice, razvijanje osjećaja sigurnosti u njihovoj blizini, te obavezama i odgovornostima kako prema ljubimcu tako i prema pripadnicima društvene zajednice.

Fondacija “Dogs Trust“ BiH realizuje program edukacije za djecu u osnovnim školama.  Posebno je naglašeno  odgovorno vlasništvo, čime se garantuje budućnost bez problema vezanih za pse lutalice. Učenici su se kroz ove radionice susreli s nizom aktivnosti odgojnog, obrazovnog i zabavnog karaktera, uz aktivno sudjelovanje. Dobili su veoma  korisne savjete o sigurnom načinu djelovanja u blizini pasa i stekli kvalitetna iskustva.

Svi prisutni učenici su dobili certifikate za učešće u radionici, poklone i promotivni materijal. Zahvaljujemo se Fondaciji za pse “Dogs Trust“ koja nam je omogućila ovako korisnu radionicu i nadamo se saradnji i ubuduće.

FOTOGALERIJA