Realizacija projekta „Škola skijanja“ 2019.

Datum objave: 21.02.19 Objavio: admin

I ove školske godine učenici šestog razreda osnovnih škola imaju priliku, u okviru redovnog osnovnog obrazovanja, savladati vještinu skijanja. Realizacija projekta „Škola skijanja“ za sve učenike šestih razreda osnovnih škola u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo započela je 04.02.2019., ali je napravljena pauza u realizaciji zbog održavanja EYOF-a.

Učenici VI-1 razreda su u pratnji nastavnika tjelesnog odgoja Mirze Mahmutovića i razrednika Bajramović Omera proveli nezaboravne trenutke okruženi snježnom idilom olimpijske planine Igman. Prva smjena škole skijanja nosi lijepe uspomene na snježne radosti i druženje sa vršnjacima iz drugih sarajevskih škola. Napomenut ćemo, u „Školi skijanja“ učestvuje 66 osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo i oko 4000 učenika, kojima je kao i prethodne godine obezbijeđena oprema za skijanje. Ministarstvo je omogućilo prijevoz kao i korištenje liftova i vertikalnog transporta u saradnji sa KJP „ZOI’84“.

Skijanje će, zavisno od vremenskih uslova biti realizirano na dvije lokacije: Igman – Malo polje i Bjelašnica – Babin do.

Našim učenicima kojima predstoji odlazak na Školu skijanja želimo da se lijepo provedu i da savladaju ovu sportsku vještinu, te da se bez povreda i nezgoda sretno vrate u školske klupe!

FOTOGALERIJA