REALIZOVANI NOVI PROJEKTI

Datum objave: 2.07.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Veliki je značaj uređenja i stvaranja prijatnog prirodnog okruženja. Školsko dvorište je prostor gdje najmlađi provode dosta vremena,jer je naša škola okružena prekrasnim, prostranim, zelenim površinama. Na taj način razvijaju naviku da su okruženi zelenilom, te da se odgovornije ponašaju prema životnoj sredini. U neposrednom okruženju razvijaju ekološku svijest i osjećaj da su dio prirode. Uče se njegovati, čuvati i cijeniti prirodne ljepote.

Naša škola je postala prepoznatljiva po brojnim projektima, a jedan od njih je obuhvatio i uređenje dvorišta škole. Projekat sadrži estetsku i funkcionalnu komponentu, a tokom mjeseca maja su nastavljeni intenzivni radovi na njegovoj realizaciji. Uklonjeni su metalni dijelovi i stare drvene klupice u dvorištu. Sve je detaljno očišćeno i pripremljeno za sljedeću fazu koja je obuhvatila malterisanje i poravnanje oštećenih dijelova anfiteatra. Postavljene su mrežice i urađeno gletovanje i farbanje. U okviru samog preuređenja akcenat je dat i na ekološku komponentu, po kojoj je naša škola već dugi niz godina prepoznatljiva. Cvijeće i zelenilo, već na samom ulazu u školu, plijene pažnju, a školski hol je pogodan za uzgoj biljaka i brigu o njima. Sam projekat obuhvata i radove na uređenju novih zelenih površina koje okružuju našu školu i doprinose ugodnom okruženju za naše najmlađe. Naša škola je uvijek bila primjer škole koja njeguje ekološku svijest i razvija ekološke navike kod učenika.

Nastavljen je i projekat uređenja školskih prostorija. Ova faza projekta je obuhvatila uređenje još jednog kabineta. Svi zidovi su detaljno sanirani uz  otklanjanje starih ostataka farbe, te ponovo prefarbani. Također su ofarbana ulazna vrata kabineta i radijatori, a stari ormari će biti postavljeni i korišteni za potrebe arhive.

Želja nam je da povezujemo ugodno s korisnim, uživamo i učimo, saznajemo nešto novo i nastojimo to primijeniti u svakodnevnom životu. Naši učenici će uživati u lijepim prostorijama škole i prelijepom prirodnom okruženju.

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA