RENOVIRANJE I OPREMANJE KABINETA TEHNIČKOG ODGOJA

Datum objave: 5.12.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Naša škola na čelu sa direktorom i Upravom aktivno radi na poboljšanju kvalitete učenja kako bi se našim učenicima omogućio kvalitetniji i uspješniji nastavni proces.

Opremanje školskih prostorija je vrlo bitan faktor za uspješno odvijanje nastave i nastavnog procesa. Uprava škole je i ovoga puta izdvojila značajna sredstva za renoviranje i opremanje KABINETA TEHNIČKOG ODGOJA kako bi učenicima i nastavnicima olakšali boravak i učinili ga praktičnijim za izvođenje nastave. Renoviranje je počelo od zidova i kabinet je osvježen novom bojom. Stari ormari su premješteni za odlaganje dokumenata u Arhivi, a u kabinet su kupljena tri nova specijalna ormara, koji su namijenjeni za odlaganje tehničke opreme, koju učenici koriste na času. Industrijski skladišni alatni ormari opremljeni su sa 28 kutija u kojima će nastavnici moći ostavljati sitni alat koji koriste u nastavi. Ormari imaju ključeve tako da su bezbjedni i za učenike. Ormar sa kliznim vratima sa 6 polica će koristiti učenicima za izložbu radova napravljenih na časovima Tehničkog odgoja.  Ukupna vrijednost ovih specijalnih ormara je iznosila 7. 015 KM koju je Uprava škole finansirala iz vlastitih sredstava. Renoviranje kabineta tehničkog odgoja završeno je nabavkom još dva metalna garederobera vrijednosti 1. 723. 55 KM koje je Uprava škole finansirala iz vlastitih sredstava. Ovom nabavkom kabinet tehničkog odgoja je spreman da pruži našim učenicima kvalitetnu, ugodnu i uspješnu realizaciju nastavnog procesa što nam je bio i krajnji cilj.

Zahvljujemo se našem direktoru i Upravi na ovom vrijednom ulaganju i nastojanju da našim učenicima boravak u školi učine kvalitetnijim i boljim.

Djelovanje je osnovni ključ svakog uspjeha.

P.Pikaso

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA