RENOVIRANJE KABINETA INFORMATIKE

Datum objave: 28.01.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Kvalitetno obrazovanje je preduslov za razvoj društvene zajednice i stvaranje bolje budućnosti djece i mladih. U našoj školi nastojimo da što bolje pripremimo djecu za buduće izazove modernog življenja i moderne tehnologije. Ovakvim pristupom dajemo učenicima važan alat, a to je tehnološka pismenost i savremeni pristup učenju. Od ovog cilja nikad ne odustajemo.

Ovaj put smo odlučili da iskoristimo period zimskog raspusta, vrijeme kada učenici ne borave u učionicama, i izvršili kompletno renoviranje kabineta informatike. Izvedeni su molerski radovi, gletovanje, popravka i krečenje zidova, farbanje radijatora. U kabinetu su postavljene potpuno nove elektro instalacije i nove utičnice, čime je povećan broj radnih mjesta za naše učenike. Postavljene su vodilice za istu prostoriju. Ranije su obezbijeđeni računari i računarska oprema, „pametna“ tabla i  kompletan namještaj za ovu učionicu, tako da s ponosom možemo reći da imamo kabinet informatike koji je zasjao u punom sjaju.

Nadamo se da će naši učenici prepoznati i dobro iskoristiti odlične uslove za rad u novom kabinetu informatike, i svojim zalaganjem i rezultatima pokazati da se uvijek isplati ulagati u našu djecu i njihovo obrazovanje.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA