SANACIJA SPORTSKE PLOHE

Datum objave: 20.05.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Ulaganje u poboljšanje školskog ambijenta je vrlo bitna zadaća i za školske ustanove i za lokalnu zajednicu. Svako ulaganje u obrazovanje i poboljšanje školskih uvjeta mnogostruko se vraća samom društvu. Uprava škole na čelu s našim direktorom Almirom Ćeskom trudi se našim učenicima i svim radnicima u školi obezbijediti najbolje uvjete kako u školskim prostorijama tako i vanjskog školskog prostora. Tako je bilo i ovaj put.

U periodu davne 2000/2001. godine rađena je sanacija i zamjena plinskih cijevi i tokom ovih radova izvršeno je presijecanje asfalta i po okončanju radova sportska ploha više nikad nije vraćena u prvobitno stanje. Uprava škole godinama je problem riješavala povremenim nasipanjem tampona, međutim, to je bilo samo privremeno rješenje.

Nakon što smo uputili inicijativu Općini Ilidža za sanaciju sportske plohe, vrlo brzo smo dobili pozitivan odgovor. JP „Ilidža“ d.o.o. svojom mehanizacijom sanirali su prokop sportske plohe i asfaltirali. Sada je sportska ploha naše škole spremna za sva buduća sportska dešavanja.

Međusobno razumijevanje škole i lokalne zajednice, empatija i povjerenje neophodni su za bolju budućnost našeg društva.

Jedan ne može učiniti mnogo, ali zajedno možemo sve!

Ovim putem veliku zahvalnost želimo uputiti načelniku Općine Ilidža koji je besprijekornom brzinom i realizacijom prepoznao značaj ove inicijative.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA